Orgel in dialoog

Het volgende concert - orgel en trompet - vindt plaats op zaterdag 2 juli 2022

Eindelijk kan ons orgel weer klinken! Wij zijn al jaren bezig met de planning van het orgelrenovatieproject, in het begin deels in conflict, daarna zeer gecoördineerd en in goede samenwerking. Een groot deel van de middelen hebben wij zelf gedoneerd, maar wij hebben ook aanzienlijke steun ontvangen van externe donoren, zowel uit de publieke als uit de private sector. We zijn hier erg blij mee!

Tegelijkertijd ontstond het idee om de galerij wat aan te passen, omdat de treden bestemd waren voor banken, die niemand nodig heeft, en de balustrade te laag was. Om stoffige werkzaamheden bij een pas gerestaureerd orgel te vermijden, was het ideaal om deze aanpassing te doen toen het orgel weg was.

Wat is er vanzelfsprekender dan de nieuwe mogelijkheden van ons orgel en onze galerij aan het publiek te presenteren? Er zal een serie van zes concerten worden gegeven waarin het orgel in dialoog te horen zal zijn. Het orgel zal dan in “dialoog” zijn met een instrument of een stem.
Musici, waaronder organisten uit onze gemeente, worden uitgenodigd om steeds een stuk voor alleen orgel in het programma op te nemen, om zo ons instrument in de schijnwerpers te zetten.

Wijzigingen zijn onderhevig aan omstandigheden en zullen op deze site worden aangekondigd.